Thuis sporten: 5 sporten die je thuis kunt doen

We snappen het helemaal: je hebt een druk leven en soms schiet het er bij in om toch even te sporten. Toch hoeft sporten helemaal niet veel tijd te kosten. En daarnaast:  je kunt ook nog eens thuis sporten. Wij geven je een aantal fijne tips. Sportse!Thuis sporten

Springtouwen

Wist je dat je met touwtje springen zo 0,14 calorieën per kilo, per minuut verbrand? Ja, het is echt zo! Weeg jij bijvoorbeeld vijfentachtig kilo en ga je tien minuten touwtje springen, dan verbrand je dus zo honderdtwaalf calorieën. En daarnaast: het geeft ook nog eens een heerlijk voldaan gevoel, waardoor je lekker snel in slaap komt.

Traplopen

Oké, dan moet je natuurlijk wel een trap in huis hebben, maar als je er eentje hebt: gebruik ‘m dan nuttig! Ren gewoon een aantal keer de trap op en af en probeer dit een paar keer per week te doen. Je kunt deze ‘work-out’ ook aanvullen met het gebruik van gewichten. Het is maar net wat je prettig vindt.

Work-out video

Het internet staat bomvol met work-outs voor thuis. Van been- en buikspieroefeningen tot verschillende yoga- en meditatiesessies. Ga voor jezelf na waar jij je prettig bij voelt en zoek een video op die past bij hetgeen dat jij voor ogen hebt. Leg een fijn matje op de grond, trek een goede sportoutfit aan en you’re all set. O ja, mocht je kiezen voor meditatie, bekijk dan eens deze handige meditatie-apps.

Thuis sporten met je kleine

Heb je een kleintje rondwandelen thuis? Good for you! Niet alleen is dit erg gezellig, je kunt je kiddo ook betrekken bij thuis sporten. Door hem of haar regelmatig even op te tillen, samen rondjes te lopen door het huis en zo nu en dan achter ‘m aan te rennen heb jij je dagelijkse work-out sessie eigenlijk al gehad… 😉

Dans!

Ja, dansen is ook een sport… een hele goede zelfs! Niet alleen gebruik je hiermee heel veel spieren in je lichaam, je wordt er ook nog eens ontzettend vrolijk van! Zet je favoriete muziek op, bel je beste vriendin en ga samen he-le-maal los op een paar vrolijke beats. Wist je trouwens dat Wendy zelf ook heel gelukkig wordt van dansen?

En, ga jij lekker thuis sporten vandaag? We zijn trots op je! Om je nog even extra te motiveren, hebben we ook de allerbeste nummers voor tijdens je work-out geselecteerd. Have fun!

Bron beeld: Shutterstock

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!