5 x tips om meer diepgang met vriendinnen te krijgen

De waarde van goede vriendschap wordt vaak onderschat. Vriendinnen nemen we voor lief en we staan er niet voldoende bij stil hoe belangrijk ze zijn voor een rijk en gelukkig leven. Misschien ook wel te verklaren; we worden overspoeld door de alledaagse drukte van het werk, kinderen, partner, sporten en social media.

De waarde van goede vriendschap wordt vaak onderschat. Vriendinnen nemen we voor lief en we staan er niet voldoende bij stil hoe belangrijk ze zijn voor een rijk en gelukkig leven. Misschien ook wel te verklaren; we worden overspoeld door de alledaagse drukte van het werk, kinderen, partner, sporten en social media.

Toch zijn het juist je vriendinnen die je diepgang brengen, je laten lachen en als geen ander jouw zorgen in een ander daglicht kunnen zetten. Door dik en dun. Wil jij een betere vriendin zijn en jullie vriendschap meer diepgang geven? Lees dan deze tips even.

Zet die belangrijke vriendin hoog op je prioriteitenlijst

Een vriendschap is niet vanzelfsprekend. Je moet er in investeren om er meer uit te halen. Zorg er dus voor dat contact met die vriendin hoog in je lijst staat. Je hoeft elkaar niet altijd op te zoeken als je erg druk bent, maar even bellen of een kaartje sturen kan ook erg waardevol zijn.

Geef jezelf bloot en deel jouw liefde

Het geven van jouw liefde is niet alleen belangrijk binnen je relatie of richting kinderen of ouders, ook binnen vriendschap moet je liefde geven. Gun haar dingen (ook als je ze zelf graag zou willen), vraag haar hoe het echt met haar gaat, zorg voor haar in moeilijke tijden, heb een luisterend oor, denk mee in moeilijke tijden en nodig haar uit om iets gezelligs te doen. Ook is het heel belangrijk dat je jezelf openstelt voor haar, dus deel ook de lastige situaties waar jij mee te dealen hebt. Zo ontstaat er over en weer openheid en een vertrouwensband.

Sta voor haar klaar

Voor de één is dit super logisch, een ander kan hier wat minder goed in zijn: klaarstaan voor je vriendinnen. Dat kan zich op zoveel verschillende manieren uiten: Een kaartje sturen wanneer ze een nieuwe baan heeft, koken en eten langs brengen wanneer ze bijvoorbeeld uit het ziekenhuis komt, haar opzoeken als ze niet zo lekker in haar vel zit, een belletje doen als ze druk is en haar mee uit nemen als ze jarig is geweest. Juist die attentie zal eraan bijdragen dat jullie vriendschap meer diepgang krijgt.

Vraag haar hoe het echt met haar gaat, zorg voor haar in moeilijke tijden, heb een luisterend oor, denk mee in moeilijke tijden en nodig haar uit om iets gezelligs te doen

Accepteer vriendinnen zoals ze zijn

In een vriendschap kun je niet allebei hetzelfde zijn. Naarmate je ouder wordt, zal ieder steeds meer zijn eigen leven, gewoontes, voorkeuren, keuzes, karakter en levensstijl ontwikkelen. Je vriendin kan opeens anders tegen bepaalde kwesties aankijken, terwijl jullie vroeger altijd overal hetzelfde over dachten. Wees ervan bewust dat jullie allebei veranderen en dat dit een natuurlijk proces is. Blijf je gewoon focussen op jullie overeenkomsten, in plaats van de verschillen, en accepteer haar zoals ze is.

Richt je op jullie overeenkomsten

In veel gevallen vloeit een vriendschap voort uit gemeenschappelijke interesses, zoals werk, sport en humor. Ook kan het zo zijn dat je allebei erg zorgzaam bent, een aanpakkersmentaliteit hebt, vrijgezel bent of allebei in dezelfde straat woont. Vanuit deze ‘deler’ ontstaat jullie vriendschap. Het kan natuurlijk zijn dat dit op een gegeven moment wegvalt, doordat de ander gaat verhuizen, ander werk vindt of een partner of kind krijgt. Dit is het moment waarop een vriendschap onder druk komt te staan. Is er nog wel voldoende over van hetgeen jullie voorheen deelden?

Maak plezier!

Wanneer die vriendin belangrijk voor je is, is het goed om je hiervan bewust te zijn. De vriendschap gaat in zo een situatie misschien niet meer vanzelf, er moet aan gewerkt worden. Probeer je dan te blijven focussen op de dingen die jullie nog altijd gemeen hebben of de geschiedenis die jullie delen. Houden jullie allebei van fotograferen? Ga dan samen een dagje naar een stad of duik de natuur in met jullie camera’s en leef je lekker uit. Sporten jullie allebei graag? Maak dan tijd om naar een introductieles Pilates te gaan of huur samen een tennisbaan af. Lach, heb lief, zorg en maak plezier!

Dit blog is geschreven door VriendinnenOnline.nl, de plek waarbij je op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendinnen kunt maken. 

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!