fbpx

Valentijnstaartje: Jacinta’s vegan frambozen-kersen crumble

Onze culispecialist, kookboekenauteur Jacinta Bokma, is bekend van onder meer De Snelle Vegetariër en haar laatste boek De Gezonde Bourgondiër. Met haar Vrolijk Voedingshart methode verleid je iedereen: Minder zoet, bommetje vol voedende stoffen en vezels maar bovenal: lekker. Taart kan wat Jacinta betreft op elk moment van de dag, zéker bij het ontbijt.

Waarschuwing! Verrukkelijk. Verslavend. Zó lekker. Deze crumble is fantastisch als toetje of ontbijttaartje op bed en doodeenvoudig te maken. Door de amandelmeel en de boekweit nét even lekkerder en voedzamer dan wanneer je gewoon meel gebruikt.

Dit heb je ervoor nodig:

  • 100 g bevroren frambozen en kersen (mix naar wens)
  • 4 grote el amandelmeel (50 g)
  • 50 g volkoren boekweitmeel (of met gluten: een mix van 25 g boekweit en 25 g bloem)
  • mini-snufje zout
  • 3 el milde olijfolie
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • flinke snuf kaneel of koekkruiden
  • Griekse yoghurt of plantaardige kwark, naar wens

Zo maak je het:

– Verwarm de oven voor op 190 graden.
– Verdeel het fruit gelijkmatig over 4 siliconen hartvormpjes of muffinvormpjes. Roer in een kom alle ingrediënten met de bolle kant van een lepel even door en dek daarmee het fruit goed af.
– Bak 15 minuten in de oven, laat nog even staan en wip ze op bordjes.
– Eet de ontbijttaartjes warm, met een flinke dot romige Griekse yoghurt.

Smullen maar!

De Gezonde Bourgondiër boekomslagJacintaAuteursfotozwartwitLowRes

Benieuwd naar nog meer lekkere recepten van Jacinta uit haar kookboek ‘De Gezonde Bourgondiër‘? Wanneer je haar boek voor 22.59 uur bestelt, dan heb je ‘m morgen in huis.

Lees ook:  Met de 5 vuistregels van Jacinta’s Vrolijk Voedingshart, eet én leef jij gezonder en duurzamer



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF