Waarom je je fitter voelt met planten in huis

Heb jij snel last van hoofdpijn? Of slaap je slecht? Dit zou kunnen liggen aan de droge, zuurstofarme lucht die je thuis inademt. Hoe je dit oplost? Gewoon met planten!

Zuurstof in je huis

Doordat onze huizen tegenwoordig zo goed zijn geïsoleerd, is er vaak veel te weinig zuurstof in je huis en adem je hele droge lucht in. Hierdoor kun je last krijgen van hoofdpijn, slaapproblemen en longproblemen.

Voor een gezond klimaat in huis zijn de temperatuur, een goede luchtkwaliteit en voldoende daglicht erg belangrijk. Verder zijn goede ventilatie en planten heel belangrijk voor een gezond binnenklimaat.

Gezuiverde lucht

Niet alleen zorgen planten voor extra zuurstof in je huis, er zijn ook planten die een luchtzuiverende werking hebben. Deze planten zorgen voor schone lucht in huis of op kantoor.

Hoe? De luchtzuiverende planten nemen via hun bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht. Daarna worden deze stoffen in de plant of de wortel opgeslagen en afgebroken. Ook dienen deze planten als natuurlijke luchtverfrissers, omdat ze onfrisse geuren afbreken. Een plant in huis is dus niet alleen gezellig, maar ook nog eens gezond!

 

Bron: Ogreen 

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Lifestyle
21 augustus 2018

Annemarie deelt haar wondermiddelen met jou!

Bewegen Gezond
10 januari 2017

Zo vind je de perfecte hardloopschoenen

Advies Body & Mind Gezond Voeding
11 juni 2016

Een watermeloen: altijd doen!

Gezond Lifestyle Voeding
6 november 2018

Recept van huisarts Tamara: vegetarische groentenlasagne voor het hele gezin!

Gezond Voeding
4 november 2018

Your Meal Planners dagmenu: de eerlijkste en heerlijkste recepten

Bewegen Gezond Goed nieuws
17 mei 2016

Hardlopen als geheugentrainer

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!