Waarom je je fitter voelt met planten in huis

Heb jij snel last van hoofdpijn? Of slaap je slecht? Dit zou kunnen liggen aan de droge, zuurstofarme lucht die je thuis inademt. Hoe je dit oplost? Gewoon met planten!

Zuurstof in je huis

Doordat onze huizen tegenwoordig zo goed zijn geïsoleerd, is er vaak veel te weinig zuurstof in je huis en adem je hele droge lucht in. Hierdoor kun je last krijgen van hoofdpijn, slaapproblemen en longproblemen.

Voor een gezond klimaat in huis zijn de temperatuur, een goede luchtkwaliteit en voldoende daglicht erg belangrijk. Verder zijn goede ventilatie en planten heel belangrijk voor een gezond binnenklimaat.

Gezuiverde lucht

Niet alleen zorgen planten voor extra zuurstof in je huis, er zijn ook planten die een luchtzuiverende werking hebben. Deze planten zorgen voor schone lucht in huis of op kantoor.

Hoe? De luchtzuiverende planten nemen via hun bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht. Daarna worden deze stoffen in de plant of de wortel opgeslagen en afgebroken. Ook dienen deze planten als natuurlijke luchtverfrissers, omdat ze onfrisse geuren afbreken. Een plant in huis is dus niet alleen gezellig, maar ook nog eens gezond!

 

Bron: Ogreen 

Deel artikel

Ook interessant

Bewegen Gezond
13 maart 2019

Backstage bij de DISQ fotoshoot!

Gezond Voeding
14 maart 2018

Miljuschka’s rogge-zeezout brownie

Bewegen Liefde Lifestyle Persoonlijk Winactie
16 maart 2019

Het leven van een prima ballerina in het Zwanenmeer + WINACTIE

Bewegen Gezond
14 juni 2017

Waarom sporten je slimmer maakt

Gezond Stress
26 juni 2017

Heb je het altijd druk? Zo krijg je weer rust in je hoofd…

Brein Gezond
15 maart 2019

Veranderen doe je zo!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!