Voor een goede relatie doe je dit na de seks

sex goede relatie knuffelen

Douchen of gelijk omdraaien en in slaap vallen? Je kunt verschillende dingen doen na de seks met jouw partner, maar als je een echt goede relatie wil, is er maar één optie: knuffelen! 

Belangrijker dan seks

Juist als de relatie nog pril en spannend is, is knuffelen extra belangrijk na een hete vrijpartij. Want wat we doen na de seks is misschien nog wel belangrijker dan de daad zelf. Het onderzoek dat dit bewijst, is uitgevoerd door een Canadese universiteit. Ruim 400 twintigers werden ondervraagd over hun acties na de seks, daarnaast moesten zij in een tweede deel van het onderzoek langer dan gemiddeld knuffelen na een vrijpartij.

Wakker blijven

Uit het onderzoek bleek dat mannen en vrouwen beiden net zo snel in slaap vallen, maar de partners die niet automatisch in slaap vielen, hadden een grotere behoefte aan aandacht. De wakkere partner is dan op zoek naar een emotionele verbintenis. Dus toch even proberen wakker te blijven na de daad als je weet dat jouw partner dat ook doet.

Dichter bij elkaar

Knuffelen of andere vormen van affectie zoals zoenen of lieve woordjes zorgen ervoor dat je als koppel figuurlijk dichter bij elkaar komt. En de frequentie van de seks heeft daar geen invloed op, wat bewijst dat de affectie belangrijker is dan de seks.

Impact voor ouders

In het onderzoek werd ook onderscheid gemaakt tussen stellen met en zonder kinderen. De impact van knuffelen op een relatie was bij ouders vele malen groter dan bij stellen zonder kinderen. Juist omdat intimiteit zo beperkt kan zijn in een druk leven met kinderen, zijn deze momenten extra belangrijk.

Nog op zoek naar een andere opkikker voor jouw seksleven? Probeer dit eens!

Bron: singleandthecity.nl
Beeld: Shutterstock
Wat je moet doen na een vrijpartij om jouw relatie nóg beter te maken? WENDY heeft ‘t antwoord!
Deel artikel

Ook interessant

Brein Gezond Goed nieuws
1 mei 2016

Je kortetermijngeheugen is helemaal in orde!

Gezond Stress
30 mei 2017

Dol zijn op je werk geen garantie voor uitblijven burn out

Gezond
28 november 2016

Van zingen word je vrolijk

Gezond Voeding
7 februari 2018

Heerlijke zalmsalade

Doen Gezond Koken Voeding
20 april 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Jenny Smit

Bewegen Gezond Wendy's Elftal
30 mei 2018

Claudia uit Wendy’s Elftal: ‘Ik ben heel bewust met eten en sporten bezig’

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!