De voordelen van lezen

Heb jij last van stress, een slechte concentratie of een slecht geheugen? Dan is het een goed idee om eens vaker een boek te lezen. Lees gauw welke voordelen lezen ons oplevert!voordelen van lezen

Lezen vermindert stress

Onderzoekers van de Universiteit van Sussex concludeerden dat je maar slechts zes minuten per dag hoeft te lezen om je stress met meer dan twee derde te verminderen. Hoe het komt? Door lezen raak je geconcentreerd en ga je in het verhaal zitten. Je belandt als het ware in een andere wereld. Hierdoor vermindert de spanning in je spieren en neemt je hartslag af. Boeken lezen werkt zelfs beter dan naar rustgevende muziek luisteren of een rondje lopen. Wat ook tegen stress helpt is yoga, lees ‘8x redenen om met yoga te beginnen’ om hier meer over te leren.

Lees en train je concentratie

Met het lezen van een boek train je je concentratievermogen. Hierdoor kun je ook andere taken geconcentreerder uitvoeren. Het schijnt zo te zijn dat door het vele gebruik van internet, social media en telefoons, we ons tegenwoordig slechter kunnen concentreren. Als je een boek aan het lezen bent, dan moet je je echt weer op één ding focussen en concentreren. Dat is goed voor ons!

Verbeter je geheugen

Door een boek te lezen, moet je veel verschillende verhalen, personen en achtergrondinformatie onthouden. Je traint onbewust je geheugen doordat je al deze dingen onthoudt. Je gaat steeds meer details van andere zaken onthouden. Zoals het hele boodschappenlijstje of de afspraak die je moest onthouden en niet op wilde schrijven. Super handig toch?

Genoeg voordelen om te gaan lezen dus. Want wie wil nou niet van z’n stress af? Een betere concentratie hebben? Én een beter geheugen? En natuurlijk, als je al leest, goed bezig! 🙂 Heb je geen idee welke boeken je kan lezen? Neem dan een kijkje in het ‘Lezen’ deel van Wendy!

 

Bron tekst: MustReads, Dejlig
Bron beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!