Voorkom stress met gezonde voeding

Om stress te lijf te gaan, is gezonde voeding erg belangrijk. De recepten van onze wekelijkse rubriek ‘Koken met aanbiedingen‘ passen in een gevarieerd eetpatroon en zorgen ervoor dat je al een heel eind op weg bent om de strijd aan te gaan met stress.

Volgens Suzan Kuijsten, auteur van het boek ‘Hollend voor je stress uit’ is het belangrijk om je lichaam goed te onderhouden om het bestand te houden tegen stress. Voeding speelt daarbij een belangrijke rol.

Energie

Je lijf heeft namelijk brand- én bouwstoffen nodig om te kunnen functioneren. Je haalt er de benodigde energie uit en de belangrijke bouwstoffen (voedingsstoffen): eiwitten, koolhydraten, vetten, water, mineralen en vitaminen.

Wat het lichaam goed kan gebruiken neemt het op en wat overbodig is verlaat het lichaam. Het verwerken van onbruikbaar voedsel belast echter de organen extra zwaar. Dat kost energie die je anders aan andere dingen had kunnen besteden.

Suiker

En dan zijn er nog voedingsstoffen die een verstorend effect hebben op bepaalde lichaamsprocessen. Denk hierbij aan geraffineerde suiker (dat in bijna al ons voedsel aanwezig is) waarvan de afbraak je lichaam een behoorlijke klus oplevert.

Hoe gezonder je eet, hoe vitaler je lijf, hoe beter je met stressvolle situaties om kunt gaan.

Gezonde voeding, gezonde recepten

Elke week publiceren we een recept van ‘Koken met aanbiedingen’: recepten die lekker, makkelijk, voordelig en ook gezond zijn. Dus heb je zin een gevarieerd dieet, probeer dan deze recepten uit:

Bronnen: Boek ‘Hollend voor je stress uit’ van Suzan Kuijsten, Koken met aanbiedingen

Weg stress met WENDY Workshop ‘Minder stress’

Zou jij willen leren om iets relaxter in het leven te staan? WENDY ontwikkelde in samenwerking met stressdeskundige Suzan Kuijsten een online workshop ‘Minder stress’. De workshop duurt vier weken.

Deel artikel

Ook interessant

Bewegen
14 maart 2017

De 3 positieve effecten van yoga en bodybalance

Voeding
13 december 2017

Recept voor healthy crispy Christmas cookies

Bewegen Gezond
14 juni 2017

Waarom sporten je slimmer maakt

Brein Gezond
17 november 2016

Wat betekenen deze dromen?

Gezond Voeding
27 december 2017

Jouw zoektocht naar geluk…Met eten!

Gezond Liefde Opvoeding
10 november 2017

Dag van de Mantelzorg: Vera heeft een zorgintensieve dochter (5)

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!