Beeld Linda Stulic

Nu in de winkel

Gezond en gelukkig ouder worden, dat willen we allemaal wel…maar hoe? In de nieuwe WENDY, met als thema ‘Young at Heart’, geven inspirerende vrouwen als Erica Terpstra, Anita Witzier, Penney de Jager en Wendy van Dijk daar antwoord op. En nee, het antwoord is niet botox, maar wel: jong van binnen blijven oftewel ‘Young at Heart’. Ook een exclusief interview en fotoreportage rondom Fernando Ricksen en een bijzondere yogasessie van Wendy en haar dochter Lizzy, want gezond ouder worden doe je samen.

Fernando Ricksen geeft niet op

Zoals altijd veel echte verhalen in WENDY, zoals het hartbrekende relaas van Fernando Ricksen. Artsen gaven hem hooguit vijf maanden. Maar zo’n zes jaar nadat de 42-jarige oud-voetballer van het Nederlands elftal te horen kreeg dat hij aan ALS lijdt, geeft hij nog altijd niet op en verblijft hij nu in een hospice in Schotland, waar hij met ongekend toegewijde verzorgers knokt voor een waardig bestaan. Voor WENDY ging goede vriend Vincent de Vries bij hem op bezoek en raakte onder de indruk van Ricksens veerkracht en ongebroken levenslust.

Erica Terpstra

Ze mag wederom op reis voor Omroep Max en lijkt niet kapot te krijgen. Erica Terpstra is de verpersoonlijking van jong blijven door een eeuwig optimistische, nieuwsgierige geest. In een zeer openharig gesprek met Wendy van Dijk legt ze uit hoe dat kan. En ze uit ook haar grote zorg over de huidige politiek en de jeugd: ‘Die is nog altijd niet kleurenblind’.

Nederlander laat zich niet tegenhouden door leeftijd

Met name prof. dr. Erik Scherder legt in WENDY uit waarom het Amerikaanse onderzoek the busier the better van zo’n groot belang is: gedraag je naarmate je ouder wordt, nooit naar je biologische leeftijd. Daarom zijn de resultaten van WENDY’s onderzoek in het nieuwe nummer enorm hoopgevend. Liefst 61% van de Nederlanders laat zich niet tegenhouden door haar of zijn biologische leeftijd. Dat blijkt uit een enquête die Peil.nl (n = 1.700) hield in opdracht van WENDY. Of het nu gaat om uitgaan, kleding, relaties/flirten of sport/beweging, de Nederlander laat zich niet remmen door het besef hoe oud zij of hij is.

WENDY 27

WENDY is o.a. te koop bij Albert Heijn, Primera, Jumbo, Bruna en AKO.

Wil jij WENDY liever gratis op je deurmat ontvangen? Ontvang een heel jaar lang WENDY voor maar €25. Klik hier!