Word mindful door tekenen

zentangle maria thomas

Kleurboeken voor volwassenen zijn al een tijdje in. Kleurplaten tekenen die je prikkelen, je inspireren en je tot rust brengen. Maar altijd blijf je binnen de lijntjes. 

Voor degenen die een niveau hoger willen, zich volledig willen verliezen én buiten de lijntjes willen kleuren is er op 1 mei in Europa een nieuw alternatief gelanceerd: Zentangle. Deze nieuwe vorm van kunst is in Amerika al langere tijd bekend en populair.

Kleine kunstwerkjes

Zentangle is een eenvoudig aan te leren, ontspannen bezigheid. Op een klein, vierkant stukje papier maak je één voor één simpele patronen. Samen vormen de patronen een klein kunstwerkje. ‘Tanglen’, zoals het heet, is een goede manier om tot rust te komen en de innerlijke kunstenaar naar boven te laten komen door te tekenen. Je hebt er zo weinig voor nodig dat je overal mee naar toe kunt nemen en het gemakkelijk uit te voeren is.

Europa

Zentangle is nog niet bekend bij het grote publiek in Nederland, maar er zijn heel veel gecertificeerde Zentangledocenten, die het tanglen over kunnen brengen. Volgens de oprichters van Zentangle Rick Robert en Maria Thomas is het een vorm van meditatie, via kunst. “En je kunt geen fouten maken. Uiteindelijk zie je alleen iets moois.”

Aan de slag!

Alles wat je nodig hebt voor Zentangle kun je krijgen via onder andere bol.com.

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!