8x yogaposes die je samen met je kind kunt doen

Beeld Moon Jansen

‘Young at Heart’ is het nieuwe thema van WENDY #27. Wij leren je acht yogaposes die je samen met je kind kunt doen waardoor je helemaal zen raakt. Wendy is gek op yoga, het zit in de familie: ook haar dochter Lizzy staat regelmatig op de yogamat. Laat je inspireren, want samen yoga doen met je kind is goed voor jullie band, houdt de spieren soepel, verbetert de concentratie en brengt rust.

Neerwaartse Hond en Eenbenige Neerwaartse Hond

Deze oefening zorgt ervoor dat de energie door het hele lichaam gaat stromen en is een goede warming-up. Ze gaat stijfheid in de spieren tegen en stretcht de schouders, rug, polsen, handen, hamstrings en kuiten. Ga op handen en knieën op de mat staan en plaats de handen onder de schouders. Krul je tenen onder je, druk de handpalmen in de grond en til heupen en rug op. Strek voor de Eenbenige Hond eerst het rechterbeen en daarna het linkerbeen omhoog. Strek uit zover je kunt.

yoga met je kind  yoga met je kind

De Kaars

De schouderstand wordt ook wel ‘de koningin van de asana’s’ genoemd en is een van de beste yogahoudingen om te doen. Doordat het een omgekeerde houding is, gaat er zuurstofrijk bloed naar je hart, hersenen, schouders en borst, en dit zou een verjongend effect hebben. Ga op je rug liggen en duw je rug plat in de grond. Houd de voeten bij elkaar. Strek op een inademing de benen omhoog. Til de heupen op en plaats de handen op de rug. Maak een rechte lijn van je rug en je benen, zet de ellebogen zo dicht mogelijk bij elkaar en adem diep naar de buik. Breng voor de variatie de voeten om beurten naar de knieën.

yoga met je kind

De Boot

Deze houding versterkt de rug- en buikspieren. Ga met gestrekte benen op de grond zitten. Zet de handen achter de heupen op de grond, met de vingers richting de voeten. Til het borstbeen op en leun een stukje naar achter, strek vervolgens de benen omhoog. Strek de armen krachtig naar voren.

Yoga met je kind

De Driehoek

De Driehoek geeft een stretch aan veel lichaamsdelen, onder andere de dijen, knieën en enkels. Ook opent deze houding het borstgebied. Ga in spreidstand staan en draai de rechtervoet naar rechts en de linkerhiel naar links in een hoek van 45 graden. Strek de armen zijwaarts en reik met je bovenlichaam naar rechts. Plaats de rechterhand op het rechteronderbeen of op de grond, en laat de linkerarm recht omhoog wijzen. Wissel vervolgens van been.

De Driehoek

Hoge Vliegtuig

Hierbij ligt de moeder met de rug op de mat. Plaats de voeten tegen de buik van het kind en houd de handen vast. Strek je benen omhoog. Balanceer en kijk of het kind de armen zijwaarts kan strekken.

Yoga met je kind

Bidhouding op de rug

Ga in kleermakerszit op de grond of op een kussentje zitten. In plaats van de handen voor het lichaam te vouwen, wordt de bidhouding achter de rug gedaan. Breng de schouders naar achteren en probeer op de rug de handpalmen tegen elkaar te vouwen. Dit is een krachtige oefening voor de schouders.

yoga met je kind

Laat je inspireren door Wendy en haar dochter Lizzy en kom optimaal tot rust met de WENDY #27

WENDY 27

 

 

 

 

 

 

 

Deel artikel

Ook interessant

Brein Gezond Lifestyle Stress Vrijheid & balans
20 september 2017

Tips voor een digitale detox

Gezond Voeding WENDY's DISQ Club
22 mei 2019

Gezond weekmenu van Luukskitchen met heerlijke gerechten!

Advies Gezond
4 maart 2019

5 tips om te dealen met hooikoorts

Brein Gezond
17 juni 2017

Adem je hoofd leeg in 10 stappen

Gezond
2 april 2019

8 tips voor een betere nachtrust

Voeding
28 februari 2018

Maak het zelf: zwarte bonen burger

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!