Your Meal Planners: met deze recepten kom jij uit jouw comfortzone!

Het nieuwe jaar is begonnen en ook Your Meal Planners wilt het nieuwe jaar goed beginnen! Op welke manier begin je fris aan 2019? Volgens Rosa en Lucy is dat door uit je comfortzone te gaan! Dat is precies wat zij deze week doen in hun dagmenu. Deze week hebben zij namelijk een leuke twist voor jullie! 

1. Ontbijt: Toast met avocado en geroosterde kikkererwten

Lucy: ‘Deze week dagen wij jullie uit om op een hele eenvoudige manier uit je comfortzone te komen. Gewoon omdat ik heb ervaren dat je er blij van wordt! Daarom hebben wij in dit dagmenu het ontbijt en de lunch eens omgedraaid. Ga jij de uitdaging aan? Wij zijn benieuwd!’

Rosa en Lucy: ‘Dat wij fan zijn van avocado en kikkererwten dat is inmiddels wellicht wel bij jullie bekend, maar dit is eigenlijk de eerste keer dat wij ze combineerde op toast. Weer eens wat anders dan hummus combineren met avocado. Wel iets meer werk, maar bij ons komt hij zeker vaker op het menu.’

Tip: maak de kikkererwten de avond van te voren en neem ze mee in een bakje voor tijdens je lunch.

Dit heb je nodig

  • Volkoren boterhammen – 2 stuks
  • Avocado – 1/2 stuk
  • Kikkererwten uit blik (uitgelekt) – c.a. 50 gram
  • Pittige chutney of sambal – 1 tl
  • Gemalen komijnzaad, koriander- en chilipoeder – flinke snuf
  • Kiemgroenten, naar smaak

Zo maak je het

  1. Zet een koekenpan met een scheutje olijfolie op het vuur.
  2. Doe de kikkererwten in pan en strooi de kruiden erover. Schep even goed om.
  3. Bak de kikkererwten c.a. 5 minuten. Ze gaan een beetje poffen, zoals popcorn dat ook doet!
  4. Rooster ondertussen de boterhammen in een broodrooster of grillpan en prak de avocado fijn met een vork.
  5. Beleg de boterhammen met de avocado en kikkererwten. Smeer er een beetje pittige chutney of sambal over en maak helemaal af met de kiemgroenten

Geniet van je gezonde boterham! 

Toast Your meal planners

Iceman Experience

Lucy: ‘Afgelopen weekend was ik in Zeeland om de Iceman Experience te ervaren. Volledig buiten mijn comfortzone want ik haat kou! Ik heb altijd koude handen en voeten en zodra de wind guur aanvoelt ben ik onderkoeld, nou ja niet letterlijk natuurlijk! Dus om het jaar goed te beginnen besloot ik mezelf uit te dagen en in een ijsbad met ijsklontjes te gaan zitten. Het bijzondere van het hele weekend was dat het ijsbad wel de kleinste uitdaging was! De ademhalingsoefeningen zorgde voor veel meer commotie. Alle vastgeroeste emoties kwamen vrij en dat was toch echt wel even confronterend en ver buiten mijn comfortzone.

Maar het was zeker een fris begin van 2019. Letterlijk en figuurlijk want ik begin het jaar met een open mind, wat een vrijheid! Ik raad het iedereen aan!’

Lucy van Your Meal Planners

2. Lunch: Biet that smoothie!

Rosa en Lucy: ‘Groente in je smoothie klinkt niet het meest aantrekkelijk en zeker biet is voor vele toch echt even uit je comfortzone, maar probeer het eens! Deze smoothie is verrassend zoet van smaak.’

Dit heb je nodig

  • Gekookte biet – 1 stuk (stukjes)
  • Banaan – 1 stuk (plakjes)
  • Sinaasappel – 1 stuk (geschild en in parten)
  • Havermout – 2 el (fijne vlokken)
  • Amandelmelk – 100 ml (ongezoet)
  • Water – 100 ml

Optioneel: hennepzaad, ter garnering 

Nodig: blender

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in je blender en meng tot een gladde smoothie.
  2. Garneer eventueel met hennepzaad.
  3. Easy does it!

Smoothie met biet

3. Diner: Kleurrijke plaattaart met hummus

Rosa en Lucy: ‘Deze plaattaart is echt super eenvoudig te maken, de oven doet het meeste werk! Wij gebruikte gegrilde groenten uit de diepvries van Bonduelle, maar je kunt de groenten natuurlijk ook prima zelf grillen in een apparaat of grillpan.’

Tip: gebruik de volledige verpakking van Bonduelle zodat je de volgende dag in vijf minuten je lunch op tafel tovert! 

Dit heb je nodig

  • Bladerdeeg – 1 rol
  • Gegrilde groenten – 300/400 gram (wij gebruikten die van Bonduelle, maar je kunt ook zelf courgette, aubergine en paprika grillen)
  • Kleine rode uien – 2 stuks (in ringen)
  • Gemalen komijnzaad – 1 tl
  • Korianderpoeder – 1 tl
  • Chilipoeder – 1 tl
  • Cherrytomaten – 200 gram (gehalveerd)
  • Hummus – 150/200 gram (wij gebruikten de Mediterrane hummus van Obela)
  • Kikkererwten – 150 gram
  • Verse peterselie, naar smaak

Zo maak je het

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Snijd de uien in ringen en halveer de cherrytomaten. Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak hierin de ui c.a. 2 minuten aan.
  4. Voeg nu de gegrilde groenten toe en roer even goed door. Nu voeg je ook de kruiden toe en schep je het geheel goed om. Bak c.a. 5 – 7 minuten tot de groenten zacht zijn geworden.
  5. Beleg een bakplaat met bakpapier en rol hier het bladerdeeg over uit. Besmeer het bladerdeeg met de hummus.
  6. Schep de groenten vervolgens op het bladerdeeg en doe dit ook met de kikkererwten en cherrytomaten. Zet de plaattaart 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Als het bladerdeeg goudbruin is gekleurt is de plaattaart gaar. Hak de peterselie fijn en bestrooi over de taart.

Plaattaart your meal planners

 

Wil jij elke week gezond eten zonder gedoe? Meld je aan voor Your Meal Planners weekmenu en ontvang het eerste menu gratis in jouw mailbox. Boodschappen halen wordt een feestje!

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!