Zo krijg je meteen zin om te gaan sporten

Is het weer die vaste sportdag in de week? Maar heb je weer eens geen zin? Koop dan een goede outfit en je vliegt de deur uit!

Sporten is goed voor je gezondheid, dat weten we allang. En je uiterlijk gaat er ook nog op vooruit. Maar onderschat niet het belang van een goede sportoutfit. Het is fijn om er goed uit te zien vóórdat je begint met sporten. En wel om twee redenen: technisch en persoonlijk.

Technisch

Als je naar de sportschool gaat, is het nodig dat je sportkleding je bewegingen aankan én je lichaamszweet kan opvangen. Ideaalplaatje: een lekker zittend shirt dat zweet-proof is. Daarbij zijn fijne sneakers en een korte broek – net boven je knieën – ideaal. Met deze outfit ben jij helemaal klaar om te sporten.

Persoonlijk

Trek een outfit aan waarin jij er op je best uitziet. Maakt dit echt uit voor je sportprestaties? Jazeker! Een mooie outfit werkt namelijk motiverend om naar de sportschool te gaan, en zet je motivatie zelfs om in betere sportprestaties. Ook niet onbelangrijk: je kunt zomaar de ware tegenkomen in de sportschool… Dus match die kleuren en go!

Hardlopen saai? Zo wordt het een stuk leuker!

Bron: Business Insider
Beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Ook interessant

Stress
23 februari 2017

Ben jij een perfectionist? Doe de test!

Voeding
5 april 2018

Lekkere linzensalade met zongedroogde tomaten

Achter de schermen Gezond Voeding Wendy
26 juni 2016

Aardbeien-mocktail

Gezond Goed nieuws Voeding
8 april 2016

Anti-jojo-effect met peulvruchten

Stress
5 januari 2017

Handig: een cursus zelfwaardering

Achter de schermen Bewegen Gezond Lifestyle Wendy
2 juni 2017

Bikram Yoga met Wendy

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!