Zo word je een ochtendmens

zo kun je een ochtendmens worden

Heb jij moeite om ‘s ochtends uit bed te komen na een zware Koningsdag? Voor iedereen die niet zo’n ochtendmens is: er is hoop. Met deze tips kun jij ook een ochtendmens worden. 

Vitamine B-ontbijt

Vitamine B zet je voedsel om in energie en zo krijg je de boost die je ‘s ochtends zo hard kunt gebruiken. Vitamine B vind je in bijvoorbeeld eieren, bonen, fruit en groenten. Dit valentijnsontbijt kun je ook prima op een andere (doordeweekse) dag maken en zit boordevol vitamine B.

Zet de koffie klaar

Dat je ‘s ochtends wakker wordt van een kop koffie hoeven we je niet meer te vertellen. Maar misschien kun je wel iets met de tip om je koffie ‘s avonds alvast klaar te zetten (als er een timer op het apparaat zit) zodat het begint te pruttelen op het moment dat jij wakker wordt. Niet alleen staat er een heerlijke kop koffie op je te wachten als je uit je bed stapt, ook de geur zal je alerter maken. Ben je niet zo’n koffiedrinker? Probeer één van deze alternatieven.

Goed nieuws

Begint jouw ochtend met je werkmail, negatieve gedachtes of depressief nieuws? Geen wonder dat je liever weer onder de dekens kruipt. Begin je ochtend eens wat positiever. Bijvoorbeeld met deze positieve ochtendgedachtes.

Daglicht!

Geblindeerde gordijnen zijn fijn als je ‘s avonds in slaap wilt vallen. Maar om ‘s ochtends energiek te zijn, hebben we daglicht nodig. Onze biologische klok zal ons vertellen dat het tijd is om wakker te worden. Zet bij het wakker worden direct je gordijnen open, investeer in een wake-up light of maak een frisse ochtendwandeling.

Kauw kauwgum

Ben je klaar om de deur uit te gaan, maar heb je nog steeds het gevoel alsof je aan het slaapwandelen bent? Stop een stukje kauwgum in je mond. Uit onderzoek blijkt dat je, door te kauwen op kauwgum, een wakkerder gevoel krijgt. Door de simpele handeling van het kauwen schijn je alerter te worden omdat je hartslag hoger wordt en er meer bloed naar je hersenen stroomt.

Zo kun je er weer helemaal tegenaan na een zware Koningsdag!

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!