fbpx

Koken met Estée: Christmas punch

Estée Strooker is chef-kok en ondernemer van drie verschillende restaurants. Ze heeft best wel een drukke baan en ze staat altijd in een professionele keuken. Daarom is het voor haar ultieme ontspanning om lekker te koken in haar eigen keukentje. Estée heeft voor jou heerlijke recepten ontwikkeld voor de kerst. Met een beetje nostalgie van vroeger of van huis uit. Maar ook zeker makkelijk te maken recepten voor thuis! Echt recepten om een wauw effect aan tafel te creëren.

Vandaag maakt ze: Christmas punch!

https://youtu.be/s73zVygGFMQ

Ingrediënten:

  • Granaatappel – 1 stuk
  • Gedroogde hibiscus – 1 el
  • Kaneel – 1/2 el
  • Water – 200 ml
  • Suiker – 100 g
  • Steranijs – 2 stuks
  • Water – 500 ml
  • Gin – 100 ml
  • Mandarijn – 1 stuk
  • Diepvriescranberry’s – 200 g

Bereiding:

Kook voor de kaneelsiroop 200 ml water met de kaneel, steranijs en suiker in een pan. Laat alles trekken voor circa 10 minuten op laag vuur. Zet daarna uit en laat de siroop een beetje afkoelen. Kook ook het andere water en giet dat op de gedroogde hibiscus. Laat dit vijf minuten trekken. Voeg dan de cranberry’s toe samen met de granaatappelpitjes en sap van de mandarijnen. Laat ook de schillen meetrekken. Breng de punch op smaak met de siroop. Doe dit naar eigen smaak. Als je van zoet houdt voeg je alles toe en als je liever van friszuur houdt doe je de helft.Voeg als laatste de gin toe. Dit kan natuurlijk ook naar smaak…

Serveren:

Serveer de punch lekker koud in een mooi glas.

Ben jij ook benieuwd naar andere Recepten van Estée? Bekijk hier hoe ze gevulde pompoen met spelt risotto maakt! 

Heb jij ook zo een heerlijk wintersrecept? Maak hier een foto van, deel deze op Instagram met de #wintersrecept en wie weet komt jouw gerecht in het Wendy’s receptenboek.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF