fbpx

Koken met Estée: gevulde pompoen met spelt risotto

Estée Strooker is chef-kok en ondernemer van drie verschillende restaurants. Ze heeft best wel een drukke baan en ze staat altijd in een professionele keuken. Daarom is het voor haar ultieme ontspanning om lekker te koken in haar eigen keukentje. Estée heeft voor jou heerlijke recepten ontwikkeld voor de kerst. Met een beetje nostalgie van vroeger of van huis uit. Maar ook zeker makkelijk te maken recepten voor thuis! Echt recepten om een wauw effect aan tafel te creëren.

Vandaag maakt ze: gevulde pompoen met spelt risotto!

https://youtu.be/_qPq6g7RE9E

Ingrediënten:

(voor 4 personen)

  • Spelt – 275 g
  • Lauwwarm water – 700 ml
  • Witte wijn – 100 ml
  • Ui – 1 stuk
  • Gedroogde rozemarijn – 1 takje
  • Knoflook – 2 tenen
  • Gemengde paddestoelen/oesterzwammen – 200 g
  • Olijfolie
  • Geraspte oude kaas – 100 g
  • Kleine pompoentjes – 4 stuks

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het kapje van de pompoenen af en hol ze uit met een lepel. Verwijder de pitten. Zet de pompoenen daarna met het kapje er weer op in de voorverwarmde oven voor circa 20 minuten. Doe de spelt in een mengkom. Giet het water over de spelt en laat dit minimaal 2 uur wellen. Zeef de spelt daarna en bewaar het vocht. Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie. Pel en snipper een ui en twee teentjes knoflook. Fruit de ui en knoflook in de pan voor circa twee minuten. Voeg de rozemarijn toe. Scheur de paddestoelen in kleine stukjes (door te scheuren houden ze een mooiere vorm). Paddestoelen die je niet makkelijk kunt scheuren kun je ook snijden. Voeg de paddestoelen toe en bak deze circa vijf minuten. Voeg daar de spelt aan toe.

Blussen!

Roer alles door elkaar en blus af met de witte wijn. Voeg een flinke snuf peper en zout toe. Voeg daarna ook het gezeefde paddestoelenwater toe en kook verder voor circa 10 minuten tot de spelt gaar is (voeg eventueel nog wat extra water toe mocht het nodig zijn) en het vocht zo goed als verdampt (zorg dat er nog een dun laagje in de pan zit.) Strooi dan de geraspte oude kaas erbij. (laat een beetje kaas over voor de garnering)

Serveren:

Serveer de pompoen op een mooi bord en vul de pompoen met de risotto van spelt. Garneer met wat extra kaas en verdeel er eventueel nog wat rucola of wat pitjes over.

Ben jij ook benieuwd naar andere Recepten van Estée? Bekijk hier hoe ze rillettes van makreel met uien-augurk chutney maakt! 

Heb jij ook zo een heerlijk wintersrecept? Maak hier een foto van, deel deze op Instagram met de #wintersrecept en wie weet komt jouw gerecht in het Wendy’s receptenboek.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF