fbpx

Miljuschka’s Vega Kerstmis: Christmas red cheesecake

Voor onze culi topper Muljuschka Witzenhausen was er geen twijfel. Zij viert dit jaar kerst op een manier die helemaal bij deze tijd past. Lief voor de wereld en lief voor de maag.

Christmas Red cheesecake

(voor 4-6 personen)

Ingrediënten

Voor de bodem

  • Biscuits – 300 g
  • Suiker – 1 el
  • Pijnboompitten – 100 g
  • Anijszaad – 1 tl
  • Boter, gesmolten – 75 g
  • Springvorm van 23 centimeter, ingevet en bekleed met bakpapier

Voor de vulling

  • Roomkaas – 600 g
  • Mascarpone – 500 g
  • Suiker – 100 g
  • Eieren – 2 stuks
  • Eigeel – 3 stuks
  • Gekookte biet, geschild en gepureerd – 500 g

Voor de bovenlaag

  • Gelatine – 3 blaadjes
  • Bietensap – 100 ml
  • Water – 1oo ml
  • Sap van sinaasappel – 1 stuk
  • Pernod – 50 ml
  • Suiker – 250 g
  • Basilicum en munt om te decoreren

Miljuschka cheese cake

Bereiding

Bodem

Verwarm de oven voor op 160°C. meng alle ingredienten voor de bodem in de foodprocessor en maal fijn. Stort in de springvorm, druk aan en bak 5 minuten in de oven.

Vulling

Verlaag de temperatuur van de oven naar 130°C en zet een bak met water onder in de oven. Mix de roomkaas en de mascarpone door elkaar. Roer er 5 minuten lang de suiker doorheen. Doe een voor een de eieren erbij en roer door. Meng de bietenpulp erdoor. Plaats 40 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat met een handdoek tussen de deur afkoelen. Zet in de ijskast en laat helemaal afkoelen.

Bovenlaag

Week de gelatine blaadjes in water totdat ze zacht zijn en knijp uit. Vermeng bietensap, water, sinaasappelsap, pernod en suiker in een pannetje verwarm totdat de suiker is opgelost. Los hierin de gelatine op. Laat afkoelen, maar wel zo dat het nog vloeibaar is en stort op de cheesecake.

Snijd met een warm mes 2 punten, voordat je er eentje uit haalt. Verdeel wat munt en basilicum over de cheesecake punten.

Fijn: een kerst zonder cheesecake is ondenkbaar in mijn huishouden. Deze is mooi rood door de biet.

Lees ook de andere recepten van Miljuschka’s Vega Kerstmis als je benieuwd bent naar een heerlijk kerstontbijt, salade of hoofdgerecht!  



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF