fbpx

Miljuschka’s Vega Kerstmis: Christmas rijstsalade

Voor onze culi topper Muljuschka Witzenhausen was er geen twijfel. Zij viert dit jaar kerst op een manier die helemaal bij deze tijd past. Lief voor de wereld en lief voor de maag.

Christmas rijstsalade

(voor 4 personen)

Ingrediënten

Voor de salade

  • Bloemkoolrijst – 250 g
  • Granaatappelpitjes – 100 g
  • Platte peterselie/koriander, fijngehakt – bosje
  • Amsterdamse zure uitjes, door de helft – 20 stuks
  • Pistachenoten, fijngehakt – 50 g

Miljuschka rijstsalade

Voor de dressing

  • Sap van de zure uitjes – 4 el
  • Grove mosterd – 1 el
  • Gedroogde rozijnen – 2 el
  • Limoensap – 2 el
  • Suiker – 1 el

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar. Kook de ingrediënten van de dressing een minuut en giet over de salade. Roer goed door elkaar en zet een nacht weg in de koelkast.

De bloemkoolsalade is een kersttafereel op een bordje. Speel met de kleuren van de ingrediënten. Dus zorg dat er bovenop granaatappelpitjes en uitjes liggen. En haal op tijd uit de koelkast! Op kamertemperatuur is de salade het lekkerst.

Tip: de salade is al zo heerlijk, maar als je echt wilt uitpakken, serveer je hem met vijgen.

Lees ook de andere recepten van Miljuschka’s Vega Kerstmis als je benieuwd bent naar een heerlijk kerstontbijt, hoofdgerecht of dessert



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF